Laatste balcontact van de wedstrijd levert Bredevoort de drie punten op tegen DEO

Op een koude, zonnige zondagmiddag stond voor Bredevoort de thuiswedstrijd tegen koploper DEO op het programma. De laatste confrontatie tussen beide teams werd een ruime overwinning voor DEO, Bredevoort had dus nog het één en ander recht te zetten.

Beide teams probeerden in eerste instantie voetballend naar voren te werken maar kwamen er al gauw achter dat het veld hier niet aan mee wilde werken. Daarom besloot DEO, en later Bredevoort, de lange bal te hanteren wat leidde tot een hoop uit te vechten duels. Deze duels werden door beide teams fel aangegaan wat tot de nodige overtredingen leidde. Doordat de bal veelal op het middenveld te vinden was, werden er weinig echte kansen gecreëerd. Bredevoort kreeg één grote kans en DEO wist, afgezien van twee discutabele momenten in het zestienmetergebied van Bredevoort, weinig te creëren. Waar menig voetballer en toeschouwer verwachtte dat de bal op de stip gelegd zou worden, besloot de scheids dat het contact te licht was voor een penalty. Helaas voor DEO, mooi voor Bredevoort en met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Beide teams zullen de tweede helft het veld op zijn gestapt met het idee dat er niet verloren hoefde te worden. Voetballend deden de beide teams weinig voor elkaar onder en in de duels ging het hard tegen hard. Het was Bredevoort dat rond de 60ste minuut op voorsprong kwam, een vrije trap van Mica Firing werd door Hidde Wevers hard op goal gekopt. De keeper van DEO wist met een katachtige reflex de poging van Hidde nog te keren maar zag de bal voor de voeten van Rutger Hoefman terecht komen. Rutger aarzelde niet en schoot de bal binnen. DEO creëerde in de tweede helft niet veel meer en Bredevoort leek op een overwinning af te stevenen. Het was Mark Tackenkamp die, niet voor de eerste keer in zijn carrière, roet in het Bredevoortse eten gooide. Hij wist een voorzet onhoudbaar bij de eerste paal binnen te koppen. Dit resulteerde in balende gezichten bij het thuisteam en blije gezichten bij het uitteam. Ondanks dat deze gelijkmaker rond de 90ste minuut viel, was dit niet het laatste doelpunt en dus ook niet de eindstand. Het allerlaatste balcontact van de wedstrijd was van matchwinner Wouter Obbink die zijn sterke invalbeurt bekroonde met een doelpunt dat Bredevoort drie punten opleverde. Hij wist een afgeslagen bal met een prachtige boog over de keeper van DEO te koppen. Terwijl beide teams naar hun eigen helft liepen, had de scheids de fluit al in de mond om te fluiten voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een slotfase met een hoop spektakel waarbij Bredevoort dit keer als winnaar uit de strijd kwam. Doordat het veld slecht was, moest het op een andere manier gebeuren vandaag. Bredevoort was als collectief aan het werken en vechten voor die drie punten en veel lekkerder dan op deze manier ga je die niet binnen harken. Aankomende zondag speelt Bredevoort wederom thuis, dit maal tegen Wolfersveen.