Effectief Bredevoort 3

Zondag 22 oktober stond de thuiswedstrijd tegen FC Eibergen 5 op het programma voor Bredevoort 3.
Bredevoort had de mogelijkheid om bijna blessureloos aan te treden. Alleen Timo Koskamp en Niels van
den Ham lagen nog in de lappenmand.

Bredevoort begon zwak aan de wedstrijd en kreeg kans na kans tegen via soepele aanvallen van de
Eibergenaren. Gelukkig had Bredevoort met keeper Bart Stronks een flinke sta-in-de-weg en werden alle
aanvallen door hem gepareerd waarbij er één keer assistentie was van Jochem de Vroome die met een
ultieme sliding de bal van de achterlijn haalde.

Maar geheel tegen het speelbeeld in wist Randy Visser rechtsbuiten Patrick van Oomen de diepte in te
sturen. Patrick leverde vervolgens een belabberde voorzet af die over spits Stephan Schaart vloog. De
rechtsback van Eibergen leek weg te kunnen werken maar raakte deze niet goed waardoor Luuk
Schreurs profiteerde van het buitenkansje en de 1-0 wist aan te tekenen. Zo maakte Luuk meteen zijn
zelf toebedeelde basisplaats goed en kon Bredevoort met een voorsprong de rust in.

In de rust wisselde Luuk Schreurs zichzelf voor Luuk Rensing en werd Patrick van Oomen afgewisseld
door Gijs Schaapveld. Het had niet meteen effect want Eibergen begon net als in de eerste helft furieus
aan de tweede helft. Maar wederom kwam Bredevoort er beter uit. Henk Klein Nibbelink wist met
buitenkantje rechts een crosspass te geven op Gijs Schaapveld en deze wist meteen door te spelen op
Luuk Rensing die onberispelijk hard in schoot vanaf de 16 meter. 2-0 voor Bredevoort en Luuk Schreurs
klopte zichzelf op de borst vanwege zijn wisselbeleid.

Bredevoort zat nu helemaal in de wedstrijd en kreeg meerdere mogelijkheden via de gebroeders Roel en
Nico Woordes en ook Mylan Walvoort had de 3-0 moeten aantekenen maar Bredevoort leek genoeg te
moeten nemen met 2-0. Totdat vijf minuten voor tijd alle wisselspelers, behalve Luuk Schreurs, al aan het
douchen waren en Geert te Hennepe uitviel na een overtreding. Luuk kwam erin voor Geert en Mark
Luiten werd naar achteren gedirigeerd om Jochem Meulenbeek te assisteren achterin. Luuk ging op
linksbuiten voetballen waardoor Ibe Smit terug mocht naar het middenveld. De vrije trap na de
overtreding op Geert werd gezet door Koen en hij wist Ibe te bereiken in het zestien-meter gebied van de
tegenstander. Ibe werd onreglementair gevloerd en wie eiste de strafschop op. Uiteraard koning Luuk
Schreurs. Luuk schoot deze vervolgens goed binnen en Bredevoort wint zijn wedstrijd uiterst effectief met
3-0.

Na de wedstrijd was het tijd voor de uitreiking van de eikel van de week door Luuk Schreurs. Want
ondanks dat hij de vorige week aangaf er niet bij te zijn was hij er toch. Mede hierdoor en door zijn
toebedeelde basisplaats, wisselbeleid en opeisen van de strafschop, werd door het gehele team besloten
om de eikeluitreiking éénmalig te cancelen zodat Luuk eigenaar bleef van de eikel van de week.