Bredevoort wint doelpuntrijke bekerwedstrijd van Meddo

Allereerst wat personele zaken, Bredevoort heeft zich ten opzichte van vorig seizoen versterkt met spelers Sven Aalbers, Jens Bent, Walter Overkamp en Pim Schreurs, leider Jarno Dibbets en grens Jaimy Drenthel.

Op een erg zonnige, hete zondagmiddag stond voor Bredevoort de thuiswedstrijd tegen Meddo op het programma. Na een 6-1 verlies tegen een te sterk Pax was Bredevoort gebrand een beter resultaat neer te zetten tegen Meddo, een team dat Bredevoort in de competitie ook nog gaat tegenkomen.

Het begin van de wedstrijd was Meddo een stuk sterker dan Bredevoort. Het thuisteam begon slap en gaf door het centrum veel ruimte weg. Nadat Meddo eerst al de paal geraakt had, was het na nog geen vijf minuten wel raak en kwam Meddo op een 0-1 voorsprong. Bredevoort kwam wat beter in de wedstrijd en kwam op gelijke hoogte. Jens Bent wist na een mooie pass van Rutger Hoefman de keeper één op één te verschalken. Niet veel later was het weer raak, ditmaal was het Jens die Rutger op de keeper afstuurde. Rutger bleef rustig, ging om de keeper heen en schoof de bal binnen. Vlak voor rust kreeg Meddo een corner, de bal viel dood in de zestien en werd overtuigend binnengeschoten door een speler van Meddo die het snelst reageerde. Met een 2-2 stand werden de kleedkamers opgezocht.

De eerste helft was Meddo de sterkere partij, de tweede helft had Bredevoort meer de overhand. Toch was het Meddo dat op voorsprong kwam, een voorzet kon bij de tweede paal te makkelijk gecontroleerd en binnengeschoten worden. Bredevoort keek dus wederom tegen een achterstand aan en kon weer op zoek naar de gelijkmaker. Die viel in de 80ste minuut. Sven Aalbers vond Wouter Obbink op rand zestien, Wouter schoot verdekt uit de draai in de korte hoek binnen. Niet veel later kwam Meddo wederom op voorsprong, de behendige buitenspeler van Meddo kon te makkelijk twee, drie spelers van Bredevoort omspelen en de bal terugleggen waarnaar die strak binnengeschoten werd. In de 85ste minuut kwam Bredevoort voor de vierde keer op gelijke hoogte, de debuterende Ruben Klein Nibbelink bereikte Sven met een slimme pass, Sven twijfelde niet en schoot strak binnen. In de 90ste minuut was het Sven die op atletische wijze de bal wist te veroveren van de keeper van Meddo en de bal teruglegde op Wouter Obbink, Wouter schoot de 5-4 en daarmee de winnende binnen want enkele minuten later floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een erg mooie pot voetbal. Bredevoort en Meddo streden ondanks de hitte vol voor de overwinning, wat een wedstrijd met veel doelpunten opleverde. Uiteindelijk had de overwinning beide kanten op kunnen vallen, maar Bredevoort was de gelukkige van de twee. Volgende week staat voor Bredevoort de laatste bekerwedstrijd op het programma, thuis tegen Keijenburgse Boys.