Bredevoort verliest laatste wedstrijd van het seizoen

Op een zonnige zondagmiddag stond voor Bredevoort de thuiswedstrijd tegen SVBV op het programma. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen, daardoor stond de wedstrijd vooral in het teken van afscheid nemen.

De eerste helft was Bredevoort de partij met de grote kansen, het thuisteam maakte goed gebruik van de snelheid van de aanvallers en zocht de ruimtes achter de Barchemse verdediging. Het ontbrak echter aan scherpte in de afronding waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. SVBV wist de eerste helft ondanks het vele balbezit niet heel gevaarlijk te worden maar kwam wel op voorsprong. In de 42ste minuut wist de spits het kopduel te winnen en de bal binnen te koppen. Een domper voor Bredevoort aangezien zelf vele kansen werden gemist. Bredevoort leek met een achterstand de rust in te gaan maar in de 45ste minuut was het Walter Overkamp die met een vrije trap Rutger Hoefman wist te bereiken. Rutger schoot tegendraads raak en bracht de stand weer gelijk. Met een 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op. Bredevoort moest noodgedwongen wat wissels doorvoeren waarbij belangrijke spelers het veld verlieten, dit was het moment waarop SVBV de betere partij werd. SVBV wist een aantal keren gevaarlijk voor het doel te komen maar mede door keeper Ruben Anvelink bleef de stand gelijk. In de 79ste minuut wist SVBV toch op voorsprong te komen, Bredevoort kreeg de bal niet weggewerkt waarna een speler van het uitteam de bal hard tegen de touwen schoot. Het einde van de wedstrijd wist Bredevoort geen grote kansen meer te creëren en kreeg SVBV nog kansen op de 1-3 die er niet ingingen. Met een 1-2 stand floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een wedstrijd die het seizoen aardig goed omschrijft. Redelijk goed spelen, kansen creëren maar die niet afmaken en vervolgens de wedstrijd verliezen, dat is dit seizoen erg vaak voorgekomen. Het seizoen zit erop, een seizoensverslag zal nog volgen.